Concertarchief 2019

Slotconcert 2019 met koor & orgel


ROV 'Canto di Lode' uit Rotterdam o.l.v. Rinus Verhage
Organist: Arjen Leistra
Thema: "Herr, wir trau'n auf dein Güte"
Muziek van o.a. J.S. Bach, F. Mendelssohn, S.S. Wesley, C.V. Stanford.

Onze concertserie 2019 zal worden afgesloten door oratoriumkoor Canto di Lode uit Rotterdam o.l.v. Rinus Verhage. Samen met organist Arjen Leistra (Schiedam) hebben ze een boeiend avondvullend programma samengesteld. Het thema van de avond is vertrouwen: “Herr, wir trau’n auf deine Güte”. Voor de pauze klinkt onder andere het motet "Jesu, meine Freude" BWV 227 van J.S. Bach en Mendelssohn's Drei geistliche Lieder, Opus 96. Na de pauze horen we schatten uit de Engelse koormuziek zoals "Ye choirs of new Jerusalem" van C.V. Stanford, The Lamentation van E.C. Bairstow en meer! Zowel aan het begin als het einde van het programma is er samenzang bij het zingen van enkele hymns. De begeleiding en orgelsoli wordt gespeeld door Arjen Leistra. Datum:
30 november 2019, 20:00 uur


Orgelrecital

Organist: Geert Bierling
Programma:
Op vrijdag 27 september is Geert Bierling, de stadsorganist van Rotterdam bij ons te gast. Bach, Bierling en Handel zijn de ingrediënten voor een prachtig programma! Enkele specialiteiten van Bierling komen daar duidelijk in naar voren. Zo speelt hij koraalvoorspelen van eigen hand zoals ‘Vater unser im Himmelreich’, ‘Jesu meine Freude’ en enkele bekende psalmen in barokstijl. Spannend wordt zijn orgelbewerking van Bach’s beroemde Ciaconna voor vioolsolo. Zijn interpretatie op dit werk maken het tot een echte ‘Bach by Bierling’.

Datum: vrijdag 27 september 2019, 20:00 uur


Orgelrecital

Organist: Jan Hage

Programma: Jan Hage, de organist van de Utrechtse Domkerk, komt naar Kapelle met een interessant concertprogramma wat hij opent met het stralende Preludium en Fuga in A-groot (BWV 536) van J.S. Bach gevolgd door diens beroemde trio over “Allein Gott in der Höh’ sei Ehr” (BWV 664). Hoofdbestanddelen van het programma vormen de monumentale en diepgaande Variationen über 'Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen' van Franz Liszt en de prachtige 1e Sonate van Alexandre Guilmant. Beide werken worden gescheiden door een improvisatie van deze toporganist, waarin hij ons ongetwijfeld zal verrassen. Een programma om niet te missen!

Datum: vrijdag 6 september 2019, 20:00 uur

Orgelrecital

Organist: Henco de Berg
Programma:
De blinde musicus Henco de Berg hoopt op 28 juni 2019 te concerteren in Kapelle. Als organist is hij verbonden aan de ‘Église Wallonne’ te Breda en daarnaast actief als concerterend organist, componist en docent.
Hij zal een boeiend programma spelen met werken van o.a. Langlais, Widor, Buxtehude en Bach. Natuurlijk gaat deze grootmeester ook improviseren! Hij opent zijn recital met een geïmproviseerde intrada en zal het besluiten met een uitgebreide improvisatie over een bekend lied.

Datum: vrijdag 28 juni 2019, 20:00 uur


Orgelrecital

Organist: Tommy van Doorn
Programma:
Tommy van Doorn, de jonge organist en beiaardier van de Sint Petrusbasiliek te Boxtel, zal op vrijdag 31 mei een orgelrecital geven. Hij heeft een verrassend en kleurrijk programma samengesteld voor het Bätz-Witte orgel in de Hervormde Kerk te Kapelle. Er klinkt muziek uit diverse stijlen en landen, te beginnen met het indrukwekkende Pièce d’Orgue van Johann Sebastian Bach. Vervolgens neemt hij ons mee door Europa met Franse muziek van Guillaume Lasceux, het 19e eeuwse Duitsland (Felix Mendelssohn), Polen (Wladyslaw Żeleński), België (Jean-Marie Plum), Frankrijk (Léonce de Saint-Martin) om uiteindelijk in Nederland te eindigen met muziek van Hendrik Andriessen. Kom genieten!

Datum: vrijdag 31 mei 2019, 20:00 uur

Duoconcert orgel & viool

Musici: Mark Christiaanse orgel, Jeanine Melis viool
Programma:
Twee jonge professionele musici, die samen garant staan voor een intense muzikale beleving.

Wat dacht u van een Romance van Beethoven, een spetterend orgelwerk van Bach, een lentelied van Mendelssohn, mystieke muziek van Reveyron en ga zo maar door.

http://jeaninemelis.nl/ en http://www.markchristiaanse.nl/

Datum: vrijdag 26 april 2019, 20:00 uur