Concertarchief 2020

 

Topmusicus Bart Rodyns treedt op in Kapelle  

Muziek die je raakt, die tot nadenken stemt of die je simpelweg vrolijk maakt: dat is wat we in een concert graag beleven. Het programma van Bart Rodyns (B) voor zijn recital in Kapelle heeft dat allemaal. Ingetogen en meditatief met het koraal ‘Wir glauben all' an einen Gott’ van Bach en met een drietal koralen van Brahms op het Bätz-Witte orgel. Vrolijk en uitbundig met een Orgelsonate van Carl Ph. E. Bach, ook op het orgel. 


Voor de tweede helft van zijn optreden neemt Rodyns plaats aan het drukwindharmonium. Onder andere grote componisten als Karg-Elert en Franck schreven voor harmonium. Met prachtige muziek van beide componisten zal Rodyns ons onderdompelen in de vele klankkleuren van het instrument.  

 

Het fraaie harmonium wat Bart zal bespelen is een historisch instrument, gebouwd circa 1870 door de Parijse bouwer Couty. We hebben het instrument, met een particuliere gift, kunnen kopen van een Nederlandse restaurateur. Omdat het instrument een heel andere klank heeft dan een orgel, is het een zeer waardevolle aanvulling voor onze concerten.

Bart Rodyns is een veelgevraagd musicus op orgel, klavecimbel en harmonium. Ook heeft hij unieke cd’s opgenomen. Lees meer over hem op https://www.bartrodyns.com 

Datum: vrijdagavond 4 september 2020, 20:00 uur 


Duoconcert harmonium & viool

Musici: Mark Christiaanse harmonium Jeanine Melis viool

Op zaterdagmiddag 8 augustus zullen organist Mark Christiaanse en violiste Jeanine Melis een vrolijk zomerconcert geven. Bijzonder is daarbij dat Mark niet het grote orgel bespeelt, maar een Frans harmonium, een instrument dat klinkt als een accordeon. Met de klank van deze instrumenten en de gekozen muziek, zullen ze ons in de vakantiesfeer brengen van een mooi marktconcert in misschien wel uw favoriete vakantieland.

Het fraaie harmonium is een historisch instrument, gebouwd circa 1870 door de Parijse bouwer Couty. We hebben het instrument, met een particuliere gift, kunnen kopen van een Nederlandse restaurateur. Omdat het instrument een heel andere klank heeft dan een orgel, is het een zeer waardevolle aanvulling voor onze concerten.

Datum: zaterdag 8 augustus 2020, 16:00 uur