Concertarchief 2021

Duoconcert orgel & trombone

Trombone en orgel in concert staat garant voor een afwisseling van lyriek en vuurwerk. Joram van Ketel (1994) en Iddo van der Giessen (1995) dagen elkaar voortdurend uit om de uitersten in dynamiek en timbre van hun instrumenten op te zoeken, van fluisterzacht tot meeslepend fel. De twee alumni van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag laten graag horen hoe hun instrumenten veelzijdig en in elkaars verlengde klinken. De ene keer zijn ze verwikkeld in een contrasterend dialoog, dan klinkt het orgel als orkestbegeleiding bij de poëtisch solerende trombone, en op weer een ander moment smelten hun instrumenten samen richting een spannende climax. 

 

In 2018 presenteerden zij de goed ontvangen cd ‘Wachet auf!’  vanuit de Goede Herderkerk in Rotterdam. Hun repertoire strekt zich uit van de Venetiaanse renaissance tot hedendaagse muziek. Op dit Bätz-Witte Concert is er speciale aandacht voor de orkestrale muziek uit de 19e eeuw. Zij voeren onder meer de Duo Concertante van Gustav Holst uit, een concertwerk voor trombone en orgel uit 1894 dat pas in 1995 werd herontdekt. In deze muziek komt het 19e-eeuwse orgel uitstekend tot zijn recht. Joram en Iddo gaan het avontuurlijke spel met elkaars durf, hun instrumenten en de ruimtelijke akoestiek graag aan. 


Datum: zaterdagmiddag 4 september 2021, 16:00 uur


Miniconcerten 2021


Onder het motto: "Miniconcert in zomerse sfeer!" organiseerden we in augustus 2021 elke zaterdag een gratis miniconcert. De nadruk lag daarbij op lokale en jonge musici. Verrast waren we door de grote belangstelling en de vele positieve reacties! We hopen hier zeker een vervolg aan te kunnen geven. 

Zaterdag 7 augustus 2021
Judith van Eck, trompet
Lieke van Eck, harp
Mark Christiaanse, orgel

Zaterdag 14 augustus 2021
Mark Christiaanse bespeelt alle klavierinstrumenten in de kerk: piano, harmonium en twee orgels! 

Zaterdag 21 augustus 2021
Familie Van de Wege
Gerard, orgel
Jeanine, blokfluit
Elize, piano

Zaterdag 28 augustus 2021
Vocaal Ensemble AMUSE (6 jonge zangers) 
M.m.v. Mark Christiaanse